Rouletteregler

Alla kan spela Roulette och spelet är mycket enkelt att lära sig. Roulette går i korthet ut på att man ska satsa på det nummer eller de nummerkombinationer som man tror att den rullande kulan kommer stanna på i roulettehjulet.

Det är spelaren som satsar och dealern som släpper ner kulan i det snurrande hjulet. Om man vinner så är det satsningen som bestämmer hur mycket man vinner. Dels hur mycket man har satsat och dels vad man har satsat på.

I den här artikeln kan man läsa om vilka satsningar man kan göra i Roulette och vilken utdelning dem ger plus generella regler för Roulette.

Roulettens enkla regler

Roulette består endast utav ett få antal regler och de är enkla att lära sig som ny spelare. Att det är så enkelt beror till stor del på att det är dealern som styr spelet medans man som spelare endast behöver välja insatser.

När man väl lagt sina marker och de har accepterats av dealern så får man inte ändra dem. Utan då startas spelet genom att dealern kastar ner kulan i det snurrande hjulet. Hur mycket man ska satsa brukar bestämma av vilket bord man sitter vid. Olika spelbord kan ha olika miniminivåer för satsningar. När det gäller hur högt man ska satsa så är det viktigt att komma ihåg att inte satsa mer än vad man är villig att förlora.

Spela fokuserat och vinn mer

Som spelare krävs det att man är vaken och på alerten. Spelomgångar i Roulette kan vara korta och snabba och därför hinner man med många på en enkel timme. Det är därför lätt att tappa fokus från spelandet.

Vill man spela för att vinna så är det bra att hålla sig borta från drinkar och allt för mycket snack med andra runt spelbordet. Spelar man på nätet hemifrån är det bra att ha det tyst och lugnt omkring en. Istället bör man fokusera på sitt spelande och de satsningar man vill göra.

Ett tips är att som spelare variera sitt roulettespelande med andra spel. Då får man en paus från allt satsande och kan komma tillbaka med ett nytt, fräscht fokus. Det sägs att om man varierar sitt roulettspelande med andra casinospel ökar man sina chanser att vinna eftersom man ständigt har sitt fokus på topp.

Här kan ni få information om generella strategier att använda i Roulette.

Roulette

Roulettens olika satsningar

I Roulette så finns det två olika satsningar som man kan göra. Dela finns det inside bets och dels finns det outside bets.

Inside bets innebär att man lägger sina marker innanför rutnätet med alla nummer. Innanför rutnätet finner man satsningar som inte består av allt för många nummer i sin kombination. De följande satsningarna räknas till inside bets och utdelningen gäller för europeisk Roulette.

Inside bets:

  • Singel

Innebär att man satsar på ett enskilt nummer och ger en utdelning på 35:1

  • Split

Innebär att man satsar på två nummer, alltså ett par, och ger en utdelning på 17:1.

  • Street

Innebär att man satsar på tre nummer, alltså en rad, och ger en utdelning på 11:1.

  • Corner

Innebär att man satar på fyra nummer, i en fyrkant, och ger en utdelning på 8:1.

  • Six Line

Innebär att man satsar på sex nummer och ger en utdelning på 8:1

Om man istället väljer att satsa sina marker på kombinationer med ett större antal nummer eller en färg så gör man ett så kallat outside bet. Vid ett outside bet så lägger man sina marker utanför rutnätet med nummer, på de anvisade platserna. De följande satsningarna är outside bets och utdelningen gäller för europeisk Roulette.

Outside bets:

  • Column

Innebär att man satsar på en av de tre kolumnerna som alla innehar tolv nummer var. Kolumnbet på är på spelplanen markerade med 2 to 1. Satsningen ger en utdelning på 2:1.

  • Dozen

Innebär att man satsar på ett dussin nummer, alltså tolv stycken. Man kan antingen satsa på de första tolv numren, de mellersta tolv numren eller de sista tolv numren. På spelplanen är dessa satsningar utmärkta med 1st 12, 2nd 12 eller 3rd 12. Satsningen ger en utdelning på 2:1.

  • Even/Odd

Denna satsning innebär att man antingen satsar på alla jämna nummer eller alla ojämna nummer. Man lägger antingen sina marker på rutan med Even (jämna) eller Odd (ojämna). Båda satsningarna gäller för 18 nummer och ger en utdelning på 1:1.

  • Red/Black

Innebär att man satsar på röd eller svart färg. Man placerar sina marker i rutan med rätt färg. Satsningen ger en utdelning på 1:1.

  • High/Low

Innebär att man satsar på de 18 högsta numren, alltså 19-36 eller de 18 lägsta numren, alltså 1-18. Dessa satsningar är på spelplanen markerade med 1-18 och 19-36 och ger en utdelning på 1:1.

Dealerns roll

När man spelar Roulette finns det alltid en dealer närvarande. Det är dealern som styr spelet och ser till så allt går rätt och riktigt till.

När man som spelare lägger ut sina marker på spelplanen så accepterar dealern allas bet. Dealern startar sedan spelomgången genom att släpa ner en liten kula i det snurrande roulettehjulet. När kulan snurrat några varv så bestämmer den i vilket fack den vill lägga sig.

Då lägger dealern en marker över det vinnande numret och skrapar sedan åt sig alla förlorade marker eftersom att de genom förlusten nu tillhör huset.